Сладка плодова супа с боровинки
Крем с боровинки, кисело мляко и лавандула.
Бон Апети
Излъчен на 10.10.2016
В сладко вино, за препоръчване - Порто, се кипват захар, лимонов сок, сок от ананас и плодове боровинки. Сгъстената с царевично нишесте запарка се пасира и прецежда, а след това намира покой в хладилника, докато се изстуди напълно. През това време готвачът обаче не бездейства, а приготвя смес от кисело мляко със захар и малко лавандула за аромат. Охладеният плодов сок се смесва с животинска незаквасена сметана, изсипва се в коктейлни чаши и отгоре се гарнира с ароматното кисело мляко. Ако още се питате какво точно представлява тази боровинкова сага - това е сладка плодова супа, която е и страхотен безалкохолен коктейл. Е, някой биха си го сервирали като разредител към водка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ