Регистрация

Сладка млечна пита

Сладка млечна пита
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4847

Млечен десерт с карамелизирана захар.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • половин чаша гранулирана захар – карамелизирана
  • 1 консерва кондензирано мляко
  • 1 консерва сгъстено мляко
  • пакет крема сирене
  • 3 разбити яйца
  • 1 ч.л. ванилия

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 220 градуса.

2. Карамелизирайте захарта, като я загреете на средна температура докато получите кафяв сироп – наблюдавайте я непрекъснато.

3. Изсипете в голям съд за кейк – може и силиконов, получава се чудесно. Не чакайте прекалено дълго, преди да изсипете карамелизираната захар в съда, защото ще стане твърда.

4. Смесете съставките за плодовата пита заедно. Уверете се, че крема сиренето е напълно смесено и няма бучки. После залейте с карамелизираната захар във формата за кейк.

5. Сложете формата за кейк в тава за печене. Сложете във фурната. Преди да затворите вратата на фурната, сипете около 2 см вода в тавата, да обгърне формата за кейк.

6. Печете, докато стане твърдо на пипане – поне час. Разклатете леко формата за кейк. Ако изглежда сякаш средата е още течна, печете още, докато се втвърди.

7. Обърнете върху поднос за сервиране след като го извадите от фурната, и след това охладете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
2
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 3>
  2. италиа
  3. CA
  4. МИДИ
  5. д
  6. 22
  7. Удон
  8. chi
  9. 8
  10. овен

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта