Сладка млечна пита
Млечен десерт с карамелизирана захар.
Необходими продукти:
- половин чаша гранулирана захар – карамелизирана
- 1 консерва кондензирано мляко
- 1 консерва сгъстено мляко
- пакет крема сирене
- 3 разбити яйца
- 1 ч.л. ванилия
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 220 градуса.
2. Карамелизирайте захарта, като я загреете на средна температура докато получите кафяв сироп – наблюдавайте я непрекъснато.
3. Изсипете в голям съд за кейк – може и силиконов, получава се чудесно. Не чакайте прекалено дълго, преди да изсипете карамелизираната захар в съда, защото ще стане твърда.
4. Смесете съставките за плодовата пита заедно. Уверете се, че крема сиренето е напълно смесено и няма бучки. После залейте с карамелизираната захар във формата за кейк.
5. Сложете формата за кейк в тава за печене. Сложете във фурната. Преди да затворите вратата на фурната, сипете около 2 см вода в тавата, да обгърне формата за кейк.
6. Печете, докато стане твърдо на пипане – поне час. Разклатете леко формата за кейк. Ако изглежда сякаш средата е още течна, печете още, докато се втвърди.
7. Обърнете върху поднос за сервиране след като го извадите от фурната, и след това охладете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ