Скумрия в пергамент с чесън и магданоз
Печена скумрия с масло и чеснова плънка.
Необходими продукти:
- 4 добре почистени скумрии
- 25 г масло
- 1/4 връзка магданоз
- сол
- 4 скилидки чесън
- 1 лимон
- хартиено фолио или пергамент за печене
Начин на приготвяне:
1. Рибите обтрийте вътрешно и външно със сол.
2. Чесъна намачайте на паста със сол, добавете в хаванчето и наситнените листенца магданоз и счукайте пак, за да се получи нееднородна ароматна паста. С нея намажете в коремите на рибите.
3. С маслото намажете 4 листа пергамент и сложете скумрията върху тях. Ако е останало от маслото, разпределете върху рибите. Завийте добре на индивидуални вързопчета и подредете в тавичка.
4. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20-25 минути.
5. Поднесете с резени лимон и гарнитура по желание. Отделилата се при печенето мазнина покапете върху рибата или гарнитурата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ