Скрежина с малини и вино
Фрозе - замразен летен коктейл с вино и плодове.
Бон Апети
Излъчен на 25.07.2017
Освежаваща лятна напитка или леден коктейл с алкохол и плодове показват Лора и Стоян като представят рецептата за фрозе или плодова напитка с вино, лед и газирана вода, с която може да се импровизира до безкрайност. Въпреки че името идва от frozen и rose (замразено розе), вместо него можете да се спрете на ароматно бяло вино. Е, излишно е да се казва, че с червено няма да стане, но ако има ентусиасти, нека пробват с бутилка мерло, за да се убедят в неуспеха на опита.
С плодовете също може да се импровизира. Всичко зависи от обмислянето на комбинацията между вино и плод - някои гроздови еликсири си пасват превъзходно с диня, други с пъпеш, трети с ананас, четвърти - с ягоди. И така до безкрай. Просто фантазирайте - а ето и как се прави леден шейк за жаркото лято:
В чопър или шейкър се изсипва стабилно количество захар, която се залива с намачканите или претрити през цедка плодове. Добавя се лимонов сок, лед и изстудените почти до замръзване вино и газирана вода. После всичко се пюрира заедно. Накрая се поднася в чаша с висок стълб, която можете да намокрите при гърлото и да натопите в кристална захар, за да има и подобаваща украса. По желание можете да декорирате с цели плодове, листенца мента и резени лимон.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ