Сингапурска пилешка супа с анасон
Супа с пилешко месо и подправки по сингапурски.
Необходими продукти:
- 2 ч.ч. пилешки бульон
- 3 – 4 с.л. нарязано пилешко месо
- 1 ч.л. семена кимион
- пипер на вкус
- ¾ ч.л. анасон
- ½ ч.л. масло
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Сварете нарязаното месо до омекване и заделете.
2. Сгорещете тенджерка и прибавете семената кимион, анасона и пипера и ги изпечете без мазнина, докато си пуснат аромата.
3. След като се охладят, счукайте или смелете фино.
4. Прибавете смлените подправки и солта при пилешкия бульон и смесете хубаво.
5. Разтопете маслото в тенджерката и прибавете пилешкото. Запържете за няколко минути.
6. Междувременно оставете пилешкия бульон да заври и прибавете пилешкото.
7. Поднесете горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ