Синапено сирене по индийски
Сирене по индийски със синап и сусам.
Необходими продукти:
- 2 с.л. листа кориандър
- 2 с.л. синапено масло
- 1 1/2 ч.л. смлени семена бял синап
- 1/2 ч.л. смлени семена черен синап
- 1 ч.л. смлени сусамови семена
- 1 1/2 ч.ч. вода
- 2 зелени чилита, нарязани на 3
- 1 бучка или цял пакет сирене, нарязано на кубчета от по 5 см
- сол на вкус
- 1/2 ч.л. захар
Начин на приготвяне:
1. Смесете синапените и сусамовите семена и добавете тази смес към водата. Заделете всичко в съд.
2. Сгорещете олио в отделен тиган и добавете зелените чилита.
3. Сложете сместа със семената и водата и сложете котлона на средно-силен огън и гответе 5 мин.
4. Добавете захарта.
5. Добавете сол на вкус.
6. Добавете листа кориандър.
7. Добавете нарязаното на кубчета сирене и покрийте с капак за 20 мин. на умерен огън като разбърквате от време на време.
*Ако вкусът на синап е прекалено силен, добавете още вода.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ