Семифредо - сладолед със смокини и ядки
Сладоледен десерт със сметана, плодове и бадеми.
Бон Апети
Излъчен на 25.04.2017
Сладоледена нуга с малинов сос или халва от сладолед със сметана и бити белтъци, в която се крият ядки и плодове - това е шедьовърът, който се получава от рецептата. След по-малко от час готвене, но и четири часа изчакване да се стегне десертът във фризер, на трапезата има страхотен бял сладолед, поднесен с розов плодов сироп - уникално изкушение за гости или пък семейството в топлите дни.
За да го приготвим прърво разделяме яйца на жълтъци и белтъци и карамелизираме захар, в която да се гмурнат солени печени бадеми. Бадемите се наситняват, за да се получи нещо като крокан, а разделените части на яйцето се разбиват на сняг със захар. Разбиваме и сладкарска сметана. После към жълтъците се добавят последователно ядките, наситнени смокини от мармалад, белтъците и сметаната. Така направената смес се изсипва във формичка, заслтана с НАМОКРЕНА хартия за печене и отива за четири часа във фризера.
През това време се кипват замразени малини със захар и после се прецежда сместа. Получава се сладък малинов сос, върху който да сервираме замръзналия десерт. По желание можете да украсите с листенца прясна мента. А след това е задължително да се насладите на страхотен вкус и ледено удоволствие.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ