Семейна пица с колбас и авокадо
Пица с моцарела, пилешко филе, авокадо и чери домати.
Необходими продукти:
За соса на основата:
- 2 с.л. зехтин
- 2 скилидки чесън
- 1/3 ч.л. сол
- 1/3 ч.л. черен пипер на прах
- 1/2 ч.л. сух риган
- 2/3 ч.л. лют пипер
За пицата:
- 500 г тесто (можете да си купите готово от магазина или да си замесите домашно)
- 250 г моцарела (2 топки)
- 350 г колбас (оригиналната рецепта е с пушено пилешко филе, но това не трябва да ви спира да изберете друга своя любима мръвка за пици като шунка или бекон)
- 1 глава червен лук
- 2 плода авокадо
- чери домати
- рукола или босилек по желание
Начин на приготвяне:
1. Направете си първо соса за маназване на блата, като изсипете зехтина в купичка и добавите намачкания чесън и подправките в него. Разбъркайте добре и приберете в хладилник докато дойде редът му.
2. Тестото за пица премесете и разточете в голямата тава за семейни пици, която предварително сте намазнили. Намажете тестото със зехтиновия сос.
3. Нарежете моцарелата на тънки колелца и я подредете върху блата. Над нея наредете нарязания на кръгчета или други адекватни парчета колбас.
4. Отгоре поръсете с наситнения червен лук.
5. Печете в предварително загрята на 215 градуса фурна за 25 минути.
6. Докато пицата се пече, обелете плодовете авокадо и ги нарежете на тънки полумесеци. Измийте листенцата босилек или рукола, ако сте решили да има и такива. Чери доматите измийте и разполовете.
7. Веднага щом извадите пицата от фурната, я гарнирайте първо с резените авокадо, след това с доматите и на финала със зеленините.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ