Регистрация

Свинско тика със сладки картофи

Свинско тика със сладки картофи
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 4171

Палитра от подправки се смесва с благоуханно свинско месце.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 свински пържоли
  • 4 с. л. кисело мляко
  • сокът от половин лимон
  • 2 ч. л. настърган джинджифил
  • 2 ч. л. червен пипер
  • 1 скилидка чесън, пресован
  • ½ ч. л. куркума
  • ½ ч. л. кимион
  • щипка лют червен пипер
  • 4 сладки картофа, нарязани на дълги парчета
  • 1 ч. л. кимион
  • 1 ч. л. кориандър
  • 1 ч. л. олио
  • щипка куркума
  • 2 ситно настъргани моркова
  • 1 ситно настъргана краставица

Начин на приготвяне:

1. Накиснете свинските пържоли в лимоновия сок, лютия червен пипер и малко сол.

2. Смесете киселото мляко, джинджифила, сладкия червен пипер, чесъна, куркумата и кимиона в дълбок съд. Прехвърлете пържолите в подправките и оставете да се мариноват ако е възможно за цяла нощ.

3. Оваляйте нарязаните картофи в кимиона, кориандъра, куркумата и олиото. Запечете на 190 С за около 30-40 минути и проверете с вилица дали са готови.

4. Междувременно, запържете свинските пържолки на тиган на слаб огън, след което ги допечете на грил.

5. Сервирайте пържолите с картофената гарнитура и малко настъргани краставици и моркови.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта