Свинско тика със сладки картофи
Палитра от подправки се смесва с благоуханно свинско месце.
Необходими продукти:
- 4 свински пържоли
- 4 с. л. кисело мляко
- сокът от половин лимон
- 2 ч. л. настърган джинджифил
- 2 ч. л. червен пипер
- 1 скилидка чесън, пресован
- ½ ч. л. куркума
- ½ ч. л. кимион
- щипка лют червен пипер
- 4 сладки картофа, нарязани на дълги парчета
- 1 ч. л. кимион
- 1 ч. л. кориандър
- 1 ч. л. олио
- щипка куркума
- 2 ситно настъргани моркова
- 1 ситно настъргана краставица
Начин на приготвяне:
1. Накиснете свинските пържоли в лимоновия сок, лютия червен пипер и малко сол.
2. Смесете киселото мляко, джинджифила, сладкия червен пипер, чесъна, куркумата и кимиона в дълбок съд. Прехвърлете пържолите в подправките и оставете да се мариноват ако е възможно за цяла нощ.
3. Оваляйте нарязаните картофи в кимиона, кориандъра, куркумата и олиото. Запечете на 190 С за около 30-40 минути и проверете с вилица дали са готови.
4. Междувременно, запържете свинските пържолки на тиган на слаб огън, след което ги допечете на грил.
5. Сервирайте пържолите с картофената гарнитура и малко настъргани краставици и моркови.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ