Свинско с тиквички, чушки и лук по корейски
Пържено свинско със зеленчуци и азиатски подправки.
Необходими продукти:
- 600 г свинско месо
- 5 с.л. олио (оригиналната рецепта изисква сусамово, но може да използвате и обикновено)
- 2 червени сладки чушки
- 2 тиквички
- 2 глави лук
- 6 скилидки чесън
- 4 с.л. терияки сос
- 4 с.л. соев сос
- 1 с.л. мед
- 1/2 ч.л. лют пипер на люспи
- 1 с.л. оцет (оригинално се слага оризов, но може и ябълков)
- 2 с.л. червено вино
- семена сусам и листа кориандър (магданоз) за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Свиското месо нарежете на лентички. Покапете с 1 с.л. соев сос, 2 с.л. олио и 1 с.л. терияки сос.
2. Сгорещете тиган и запечатайте месото на много висок градус от всички страни като просто пържите и разбърквате няколко минути.
3. Извадете мръвките от тигана. Чушките нарежете на тънки лентички, тиквичките - на гредички, чесъна - на колелца, а лука - на полумесеци.
4. Сгорещете в същия тиган 3 с.л. олио и запържете лука. Щом започне да покафенява, добавете чушките и гответе 4 минути. Добавете и тиквичките, гответе още 2 минути и върнете месото.
5. Залейте с виното, а щом се поизпари, добавете меда, останалите соев и терияки сос, оцета, чесъна и пипера. Оставете няколко минути докато месото се сготви и махнете от огъня.
6. Поръсете с наситнен магданоз и сусамови семена и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ