Свинско с пюре и доматен сос
Свински хапки с гарнитура и винен сос с домати и масло.
Това ястие е кулинарно изпитане за всеки любител. Но след като го поднесете, ще се чувствате горд с постижението си.
Необходими продукти:
- 2 глави кромид лук
- 2 с.л. масло (може да използвате и свинска мас)
- 1 кг. свинско месо
- 1ч.л. кимион
- настъргано индийско орехче
- мащерка
- риган
- връзка ситно нарязан магданоз
За пюрето:
- 5 картофа
- 3 дюли
- 5 ябълки
- 300 мл прясно мляко
- масло
- черен пипер и индийско орехче
За доматения сок:
- 500 грама домати
- 2 с.л. брашно
- 3-4 с.л. масло
- 200 мл червено вино
- сол и черен пипер на вкус
- вода
Начин на приготвяне:
Настържете лука на едро ренде и го запържете в мазнината, добавете месото, нарязано на ситно. Прибавете подправките. Задушавайте месото в съда за около 2.30 часа без да добавяте никаква течност.
Започваме да правим пюрето. След като се сварят хубаво обелените продукти, оцеждате ги от водата и ги смачквате с преса. После добре, обърквате с прясното мляко и добавяте подправките. Накрая можете да прекалите с маслото.
Сега правим доматения сос: Нарежете доматите и ги сварете в половин чаша вода и сол на вкус. След като се сварят, претрийте през цедка. Запържете брашното с маслото, добавете черния пипер. Когато се запържи добре разредете с доматите и добавете 1 чаша вино. Нека да поври 7-8 мин. Накрая подправете с масло.
Поднесете ястието като сложите заедно в една чиния от свинското месо, от пюрето и от доматения сос. Комбинацията от трите манджи е неустоима.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ