Регистрация

Свинско с пюре и доматен сос

Свинско с пюре и доматен сос
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 2674

Свински хапки с гарнитура и винен сос с домати и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Това ястие е кулинарно изпитане за всеки любител. Но след като го поднесете, ще се чувствате горд с постижението си.

Необходими продукти:

  • 2 глави кромид лук
  • 2 с.л. масло (може да използвате и свинска мас)
  • 1 кг. свинско месо
  • 1ч.л. кимион
  • настъргано индийско орехче
  • мащерка
  • риган
  • връзка ситно нарязан магданоз

За пюрето:

  • 5 картофа
  • 3 дюли
  • 5 ябълки
  • 300 мл прясно мляко
  • масло
  • черен пипер и индийско орехче

За доматения сок:

  • 500 грама домати
  • 2 с.л. брашно
  • 3-4 с.л. масло
  • 200 мл червено вино
  • сол и черен пипер на вкус
  • вода

Начин на приготвяне: 

Настържете лука на едро ренде и го запържете в мазнината, добавете месото, нарязано на ситно. Прибавете подправките. Задушавайте месото в съда за около 2.30 часа без да добавяте никаква течност. 

Започваме да правим пюрето. След като се сварят хубаво обелените продукти, оцеждате ги от водата и ги смачквате с преса. После добре, обърквате с прясното мляко и добавяте подправките. Накрая можете да прекалите с маслото.

Сега правим доматения сос: Нарежете доматите и ги сварете в половин чаша вода и сол на вкус. След като се сварят, претрийте през цедка. Запържете брашното с маслото, добавете черния пипер. Когато се запържи добре разредете с доматите и добавете 1 чаша вино. Нека да поври 7-8 мин. Накрая подправете с масло. 

Поднесете ястието като сложите заедно в една чиния от свинското месо, от пюрето и от доматения сос. Комбинацията от трите манджи е неустоима. 

Добър апетит!

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта