Свинско с наденица и зеле в гювеч
Лесно | Порции 6-8
| Видяна: 3535
Свинска плешка с пушена наденица и кисело зеле - едно подобие на капама.
Бон Апети
Излъчен на 21.12.2016
Готвим нещо като капама или свински гювеч, в който обаче няма ориз. Разчитаме единствено на киселото зеле да разсее концентрирания вкус на месо, идващ както от задушаваната на тих огън свинска плешка, така и от вълчата добавка - пушена наденица. Зимното основно поднасяме с пикантна добавка от люта чушка с магданоз и чесън - един финален щрих, който кара гозбата да заухае още по-силно на българска зимна кухня.
Най-важните съставки
бяло вино, дафинов лист, зелева чорба, ким, кисело зеле, лук, люта чушка, магданоз, малки люти чушлета, наденица, олио, свинска плешка, Свинско, черен пипер, чесън
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 4 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ