Свинско с лавандула и лук
Свински котлет с бяло вино и подправки.
Необходими продукти:
- 2 - 3 свински котлета
- прясна или сушена лавандула
- универсално брашно
- морска сол
- прясно смлян пипер
- 2 - 3 средни глави бял лук
- бяло вино
- захар
Начин на приготвяне:
1. Смесете няколко с.л. брашно, сол, пипер (на вкус) и щедро количество накъсана лавандула в плитка купа.
2. Овкусете хубаво месото с брашнената смес, покрийте и заделете за няколко минути. През това време нарежете лука на филийки.
3. Добавете малко масло или зехтин в тиган и изпържете котлетите до покафеняване от двете страни.
4. Увеличете огъня до максимална степен и деглазирайте тигана с бялото вино. Добавете лука.
5. Поръсете с малко захар, още масло, няколко капки вино и оставете да се редуцира до златисто-кафяво. Може да добавите още лавандула, сол или пипер на вкус. Ако е необходимо, поръсете с още брашно, за да се сгъсти сосът.
6. Поднесете котлетите, покрити с лучения сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ