Свинско с картофи и сметана
Печено месо със сметанов сос и зеленчукова гарнитура.
Необходими продукти:
- свинско месо
- картофи
- лук
- масло
- заквасена сметана или майонеза
- кашкавал
- сол
Начин на приготвяне:
1. Нарежете свинското месо на малки пържолки с дебелина около сантиметър и го осолете.
2. Нарежете картофите на кръгчета, лука - на пръстени. Намажете с масло дъното на една тавичка и започнете да редите пластове.
3. Пласт карофи, пласт лук, ред заквасена сметана или майонеза, после свинско месо и отгоре кашкавал. Трябва да завършите с пласт от картофи, върху които се изсипва майонеза или сметана. Можете да направите няколко серии в този ред, докато се напълни тавата и употребите всички продукти.
4. Печете на фурна до готовност (около 45 мин.), като първоначално можете да покриете с фолио, за да се разварят продуктите, а след това да го махнете, за да се запекат и да хване ястието коричка.
5. Ако ви хареса крайния резултат, импровизирайте с различни видове месо, както и с риба.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ