Регистрация

Свинско с картофи в тенджера

Свинско с картофи в тенджера
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 3687

Яхния от картофи със свинско, моркови и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 г свинско
  • 3 с.л. олио
  • 200 г моркови
  • 3 глави лук
  • 1,5 кг картофи
  • 50 г масло
  • 300 мл вода
  • 1 с.л. универсална подправка
  • 1 ч.л. сладък пипер
  • 1 ч.л. сушен или 1 с.л. наситнен пресен или замразен копър
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 дафинов лист
  • 4 скилидки чесън
  • сол на вкус, ако има нужда от добавяне допълнително (универсалната подправка съдържа сол)
  • копър и пресен лук - количество по желание

Начин на приготвяне:

1. Лука нарежете на кубчета, моркова рендосайте, а свинското нарежете на хапки.

2. Сгорещете олиото в тенджера на умерен към силен огън, изсипете месото и гответе и бъркайте докато се запечати от всички страни - няколко минути са достатъчни да побелее.

3. Добавете лука, намалете огъня на умерен и гответе още 3 минути при постоянно бъркане. Добавете моркова, намалете огъня на умерен към слаб, размешайте и оставете ястието.

4. Белете и режете картофите на хапки като периодично мешате ястието. Изсипете картофите вътре, добавете бучката масло, залейте с водата и изчакайте да кипне. Захлупете с капак и оставете да се готви 30 минути.

5. Добавете универсланата подправка, двата вида пипер, копъра, намачкания чесън и разбъркайте. Пуснете дафиновия лист и захлупете отново. Оставете за още 12-15 минути.

6. Добавете сол при необходимост, извадете дафиновия лист и поръсетте с наситнени копър и пресен лук. Разбъркайте и махнете от огъня. Оставете под капак 5 минути и можете да сервирате.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта