Регистрация

Свинско с домати и кашкавалена коричка



Свинско с домати и кашкавалена коричка
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1360

Люта манджа със свинско под кора от качамак и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 21.02.2017

Едно лютичко свинско ястие се завърта в кухнята на Лора и Стоян, където за основа на гозбата изсипваме две консерви с домати на кубчета, смесваме ги с наситнена зелена чушка, овкусяваме с чили на прах, сол, пипер, риган и кимион и слагаме отгоре да полегне нейно величество - свинската плешка. След това готвим на бавен огън във фурната за около три часа, а когато гювечът излезе от топлата пещ, го заливаме с коричка, която го прави нещо като пай. За нея приготвяме инстантен качамак от царевичен грис, който смесваме с настърган чедър (може и с обикновен кашкавал) и яйце. После заливаме плешката и оставяме да се запече коричката. Накрая просто сервираме. Ако не сте любители на лютата храна или планирате да сервирате ястието на малки деца, то внимавайте с чилито.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта