Печена скумрия на фурна като на грил
Печено филе от скумрия със соев сос, лимонов сок и подправки. Получава се като изпечена риба на барбекю. Можете да поднесете с лимонов сок с копър и чесън.
Необходими продукти:
- 1 скумрия
- 1 с.л. лимонов сок
- 2 с.л. соев сос
- сол и пипер на вкус
- сухи билки по избор - риган, мащерка, босилек
За соса (по желание):
- 1 лимон
- връзка копър
- 1 скилидка чесън по желание
Начин на приготвяне:
1. Скумрията разполовете на две филета като махнете главата, опашката и перките. Можете да оставите костите от филето, защото са едри и лесно ще се почистят при хапване.
2. Обтройте двустранно филетата със сол, пипер, билка по избор и сложете в съдинка. Залейте със соевия сос и лимоновия сок. Оставете да се маринова за 10-тина минути.
3. Прехвърлете филетата с кожата надолу в тава, застлана с алуминиево фолио или хартия за печене.
4. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.
5. Докато рибата се готви по желание можете да направите сос като смесите сока на един лимон с наситнените листа на връзка копър. Ако не ви притеснява, добавете и намачкана скилидка чесън. Посолете. Можете да сервирате рибата директно украсена с листа копър и с резен лимон встрани.
Източник: YouTube/Готовим с Матеевой Натальей
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ