Регистрация

Свинско контрафиле с бяло вино и лук



Свинско контрафиле с бяло вино и лук
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 830

Свински пържоли във винен сос с масло, лук, чесън и чушки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Традиционните свински пържоли на тиган могат да бъдат превърнати и във вкусно модерно ястие, като се сготвят със същите продукти, с които са ги правили и бабите ни. Въпросът е в добавката на подправки и плейтинга, а как да превърнете най-обикновеното ястие в тържество за очите и небцето, показва Миро в канала си Готвене за начинаещи.

Важно е какво месо ще се избере. За две порции са ви необходими четири тънки пържоли от контрафиле по около 100-130 грама всяка. Те се подсушават добре, покапват се с малко мазнинка и се овкусяват с италиански микс подправки на spizing. Ако не разполагате с него, си смесете сухи мащерка, босилек, ригн, майорана, розмарин, салвия и резене. Остава да нарежете лука на тънки полумесеци, чесъна на кръгчета и една голяма сочна червена чушка на жулиени. Количеството на продуктите е на вкус, така че можете да добавите повечко, ако ви харесва.

В тиган на силен огън се сгорещява мазнина и пържолите се запечатват за по 30-40 секунди от страна. След като ги извадите, на тяхно място се добавя лукът, готви се няколко минути, а после при него се изсипват чесънът и чушките. Овкусява се с микса от подправки и сол на вкус. Тук е моментът да добавите и малко лют пипер, ако искате пикантна храна. Следва да сипете бялото вино и щом закъкри, да добавите пържолите.

Огънят се намалява на слаба степен и ястието се оставя под капак да се задуши за 10-тина минути. А после просто разпределяте в порции, украсявате с пресен или див лук и можете да сервирате апетитното си свинско със зеленчуци докато е топло. Как точно се приготвя тази вкусотия, гледайте във видеото на Миро по-горе.

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. rak
  2. Паста
  3. 30
  4. 844
  5. Чили
  6. 98
  7. CA
  8. 700
  9. вечеря
  10. жените

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта