Свинско в сладко-кисел сос
Панирано свинско в сладко кисел сос с чушки и лук.
Необходими продукти:
- 600 г свинско месо
- 120 г царевично брашно
- 2 яйца
- глава лук
- 6 с.л. олио
- 1 червена чушка
- 250 мл оцет (най-добре оризов)
- 6 с.л. кетчуп
- 220 г захар
- сол и пипер
- 3 с.л. соев сос
- зелен лук
Начин на приготвяне:
1. Месото нарежете на хапчици и овкусете със сол и пипер. Оставете настрана.
2. Яйцата разбийте в купа с 4 с.л. царевично брашно. Лука нарежете на ситно, чушката - на лентички.
3. Оваляйте месото в яйчената смес. Сгорещете 3 с.л. олио в тиган, запържете лука за 2 минути, добавете чушката и гответе още 3 минути. След това добавете оцета, кетчупа и захарта и гответе като бъркате докато захарта се разпадне и абсорбира в течостта. После оставете да покъкри за 4 минути на умерен огън.
4. Смесете 2 с.л. царевично брашно с 2 с.л. вода и на тънка струйка при непрестанно бъркане вкарайте в соса. После оставете да покъкри няколко минути докато се сгъсти. Пресипете соса в друг съд, а тигана забършете с домакинска хартия.
5. Сгорещете в тигана 3 с.л. олио и запържете месцата, като ги вадите индивидуално едно по едно от панировката, но не я оттръсквате от тях. Когато прецените, че мръвките са готови, залейте със соса, добавете соев сос и гответе няколко минути.
6. Поднесете ястието с нарязан косо пресен лук и поръска от сусамово семе.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ