Свински рулца с подправки на грил тиган
Руладини от свинско с мазнинка и чесън.
Необходими продукти:
- 1-1,3 кг свинско месо (немазно)
- 100 г масло или сланина
- сол и пипер
- 4 скилидки чесън
- прясна билка по избор - босилек, мащерка, розмарин или салвия
- 1-2 с.л. олио
Начин на приготвяне:
1. Свинските месца обтрийте със сол и пипер и начукайте до изтъняване, като слагате между два листа алуминиево фолио и биете с равно чукче за месо докато станат с дебелина около 0,5-1 см.
2. Ако използвате масло, го размекнете на стайна температура и смесете с намачкания чесън и наситнената избрана от вас билка. Ако действате със сланина, нарежете на лентички и отделно наситнете прясната подправка и намачкайте чесъна с малко сол.
3. Намажете месото от едната страна с маслената смес или сложете по резен сланина и разпределете билките. Завийте на рулца и вържете с конец или фиксирайте с клечки за зъби.
4. Сгорещете скара, грил или грил тиган и запечете месцата, като от първата страна ги слагате на висока температура.
5. Поднесете с доматен сос с лук или друг любим сос - с майонезено-чеснов също се връзва.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ