Свински пържоли с ябълков сос
Печено свинско с карамел и ябълки.
Необходими продукти:
- 4 свински пържоли
- 2 ябълки
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 3 с.л. соев сос
- 1/2 ч.л. кимион
- черен пипер
- 100 г захар
- 2-3 с.л. лимонов сок
- 6 с.л. готварска сметана
Начин на приготвяне:
1. Свинските пържоли изтънете като увиете в стреч фолио и начукате съвсем леко. Не бива да прекалявате.
2. Наситнете лука и чесъна, смесете ги със соевия сос в купичка, добавете и кимиона и черен пипер. Разбъркайте. Овъргаляйте пържолите в ароматната смес и ги оставете да почиват в хладилник между 15 минути и една нощ.
3. Ябълките почистете от семките и обелете. Нарежете на полумесеци и намажете с лимонов сок, за да не потъмнеят.
4. Пържолите сложете да се пекат на фурна в тавичка. Внимавайте да не ги пресушите. На 200 градуса за 12 минути ще е достатъчно.
5. Останалите от марината на месото сосове подгрейте в тиган. Добавете захарта и изчакайте да се карамелизира до блед карамел. Налейте 1 с.л. лимонов сок, добавете сметаната и ябълките и гответе докато плодовете омекнат леко.
6. Разпределете ябълките и соса върху готовите пържоли и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ