Регистрация

Свински пържоли с ябълков сос

Свински пържоли с ябълков сос
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1218

Печено свинско с карамел и ябълки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 свински пържоли
  • 2 ябълки
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 3 с.л. соев сос
  • 1/2 ч.л. кимион
  • черен пипер
  • 100 г захар
  • 2-3 с.л. лимонов сок
  • 6 с.л. готварска сметана

Начин на приготвяне:

1. Свинските пържоли изтънете като увиете в стреч фолио и начукате съвсем леко. Не бива да прекалявате.

2. Наситнете лука и чесъна, смесете ги със соевия сос в купичка, добавете и кимиона и черен пипер. Разбъркайте. Овъргаляйте пържолите в ароматната смес и ги оставете да почиват в хладилник между 15 минути и една нощ.

3. Ябълките почистете от семките и обелете. Нарежете на полумесеци и намажете с лимонов сок, за да не потъмнеят.

4. Пържолите сложете да се пекат на фурна в тавичка. Внимавайте да не ги пресушите. На 200 градуса за 12 минути ще е достатъчно.

5. Останалите от марината на месото сосове подгрейте в тиган. Добавете захарта и изчакайте да се карамелизира до блед карамел. Налейте 1 с.л. лимонов сок, добавете сметаната и ябълките и гответе докато плодовете омекнат леко.

6. Разпределете ябълките и соса върху готовите пържоли и поднесете.

Снимка: lozhka.su

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта