Свински пържоли с мед, чесън, джинджифил и соев сос
Мариновани пържоли по азиатски с медено-чеснов сос.
Необходими продукти:
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 4 скилидки чесън
- 1 ч.л. рендосан джинджифил
- 2 ч.л. сос шрирача (можете да замените с лют сос или чили сос)
- 2 с.л. разтопен мед
- 60 мл соев сос
- 800 г свински пържоли (с дебелина около 2 см)
- 1 с.л. олио
- 1 с.л. сусамово олио или 10 г масло
- 1-2 стръка пресен лук
Начин на приготвяне:
1. В купа сипете черния пипер, добавете соевия сос, шрирачата и разтопения мед. Разбъркайте.
2. Намачкайте чесъна и рендосайте на ситно ренде джинджифила и ги добавете в купата. Размешайте добре.
3. Овъргалайте пържолите в соса на купата и ги оставете да се мариноват за 20 минути.
4. Сгорещете олиото в тиган на умерен огън. Сложете пържолите да се готвят 5 минути от едната страна. Обърнете и гответе още 5 минути.
5. Върнете от първата страна, а отгоре залейте с останалата в купата марината. Намалете леко огъня и гответе 5 минути. След това обърнете и гответе 1-2 минути.
6. Готовите месца поръсете с наситнен пресен лук и сервирайте - по желание с любима гарнитура за свинско или пресни зеленчуци за профирност.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ