Свински пържоли с ананас и кашкавал
Печено свинско с ананас и кашкавалена коричка.
Необходими продукти:
- 1 кг (4 броя) свински пържоли без кост
- сол и пипер
- 1 глава лук
- 6 с.л. майонеза
- 1 консерва ананас
- 280 г кашкавал
Начин на приготвяне:
1. Свинските пържолки оставете на стайна температура да се отпуснат за 20 минути.
2. Начукайте до дебелина около 1,5 см между два листа стреч фолио или в найлонов плик. След това поръсете двустранно със сол и пипер.
3. Подредете пържолите в тава, застлана с хартия за печене или алуминиево фолио.
4. Наситнете лука и го разпределете върху месцата. Отгоре сипете по 1,5 с.л. майонеза и с обратното на лъжица намажете свинското хубаво от горната страна.
5. Разпределете нарязаните на кубчета ананасени шайби от консерва и покрийте с рендосан кашкавал.
6. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35-40 минути.
7. Поднесете топло с гарнитура по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ