Регистрация

Свински котлети с розмарин и манатарки

Свински котлети с розмарин и манатарки
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 7408

Крехки свински пържоли с гъби и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 0,5 кг свински пържоли (шунка или плешка)
  • 1 ч.л. розмарин
  • 1/2 ч.л. естрагон
  • 1/2 ч.л. градински чай
  • 2 скилидки чесън, счукан
  • 1 глава лук, нарязан на кубчета
  • 1 ч.ч. бульон
  • 5 с.л. олио
  • 250 г манатарки
  • сол и пипер
  • листа мента за украса

Начин на приготвяне:

1. С чукче за месо изтънете пържолите, втрийте подправките и чесъна, мариновайте в хладилника поне 1 час (най-добре цяла нощ).

2. Загрейте олиото в тиган, изпържете котлетите до златисто. Отделно изпържете лука и гъбите. Смесете всичко в голям тиган и добавете бульона. Задушавайте 1 час, докато течността намалее.

3. Украсете с ментови листа, поднесете с печени с розмарин картофи.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта