Свински котлети с розмарин и манатарки
Средно | Порции 2
| Видяна: 7408
Крехки свински пържоли с гъби и подправки.
Необходими продукти:
- 0,5 кг свински пържоли (шунка или плешка)
- 1 ч.л. розмарин
- 1/2 ч.л. естрагон
- 1/2 ч.л. градински чай
- 2 скилидки чесън, счукан
- 1 глава лук, нарязан на кубчета
- 1 ч.ч. бульон
- 5 с.л. олио
- 250 г манатарки
- сол и пипер
- листа мента за украса
Начин на приготвяне:
1. С чукче за месо изтънете пържолите, втрийте подправките и чесъна, мариновайте в хладилника поне 1 час (най-добре цяла нощ).
2. Загрейте олиото в тиган, изпържете котлетите до златисто. Отделно изпържете лука и гъбите. Смесете всичко в голям тиган и добавете бульона. Задушавайте 1 час, докато течността намалее.
3. Украсете с ментови листа, поднесете с печени с розмарин картофи.
Най-важните съставки
градински чай, гъби, гъби манатарки, естрагон, лук, мента, олио, пилешки бульон, розмарин, свински пържоли, Свинско, свинско филе, сол и пипер, чесън
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ