Регистрация

Свински врат в бира с оризова гарнитура ала шеф Манчев

Свински врат в бира с оризова гарнитура ала шеф Манчев
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 14188

Печени вратни пържоли с гарнитура от ориз и гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

С тази рецепта шеф Иван Манчев се включва в кампанията на ЛИДЛ Манчев срещу Шишков в седмицата на намалението на месо от свински врат.

Необходими продукти:

За месото:

  • 600 грама пържоли от свински врат без кост
  • 50 мл бира (експертът използва Argus)
  • 40 грама масло (Иван Манчев се спря на Pilos)
  • 2 с.л. мед (в рецептата бе използван Confeira)
  • 200 мл вода
  • сол и черен пипер на вкус

За оризовата гарнитура:

  • 150 грама ориз (шеф Манчев използва Triadell)
  • 30 грама масло (Иван Манчев се спря на Pilos)
  • 1 с.л. сирене маскарпоне (кулинарят препоръчва Lovilio)
  • 50 грама сирене Грана Падано (също от марката Lovilio)
  • 20 грама сушени домати (в рецептата бяха използвани от марката Baresa)
  • 20 мл сметана (отново Pilos)
  • 1 ч.л. соев сос (продуктите имаше честта да овкуси Mikado)
  • 500 мл зеленчуков бульон (шеф Манчев сложи Cusina)
  • 2-3 стръка пресен лук
  • 100 грама гъби
  • ½ лимон за украса

Начин на приготвяне:

1. Начукайте пържолите, обтрийте ги със сол и пипер и ги сложете в тавичка.

2. Сипете отстрани бирата, водата и меда, добавете маслото и приберете във фурна да се пече за половин час.

3. Наситнете гъбите и лука, сгорещете маслото за гарнитурата и ги сложете да се задушават в него за 10 минути.

4. След това добавете разтворения в 500 мл вода бульон, маскарпонето и ориза и гответе при непрекъснато разбъркване докато оризовите зърна се разварят.

5. След като гарнитурата е готова, я залейте със сметаната, соевия сос и прибавете нарязаните по дължина сушени домати.

6. Непосредствено преди да махнете от огъня тигана, настържете вътре сиренето Грана Падано и размешайте.

7. Поднесете топлите свински пържоли с гарнитура от ориза, като го залеете допълнително със сос от печенето на месото. Не забравяйте да сложите в чинията и резен лимон.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
4
4 мн. добре
2
3 става
1
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта