Свински врат в бира с оризова гарнитура ала шеф Манчев
Печени вратни пържоли с гарнитура от ориз и гъби.
С тази рецепта шеф Иван Манчев се включва в кампанията на ЛИДЛ Манчев срещу Шишков в седмицата на намалението на месо от свински врат.
Необходими продукти:
За месото:
- 600 грама пържоли от свински врат без кост
- 50 мл бира (експертът използва Argus)
- 40 грама масло (Иван Манчев се спря на Pilos)
- 2 с.л. мед (в рецептата бе използван Confeira)
- 200 мл вода
- сол и черен пипер на вкус
За оризовата гарнитура:
- 150 грама ориз (шеф Манчев използва Triadell)
- 30 грама масло (Иван Манчев се спря на Pilos)
- 1 с.л. сирене маскарпоне (кулинарят препоръчва Lovilio)
- 50 грама сирене Грана Падано (също от марката Lovilio)
- 20 грама сушени домати (в рецептата бяха използвани от марката Baresa)
- 20 мл сметана (отново Pilos)
- 1 ч.л. соев сос (продуктите имаше честта да овкуси Mikado)
- 500 мл зеленчуков бульон (шеф Манчев сложи Cusina)
- 2-3 стръка пресен лук
- 100 грама гъби
- ½ лимон за украса
Начин на приготвяне:
1. Начукайте пържолите, обтрийте ги със сол и пипер и ги сложете в тавичка.
2. Сипете отстрани бирата, водата и меда, добавете маслото и приберете във фурна да се пече за половин час.
3. Наситнете гъбите и лука, сгорещете маслото за гарнитурата и ги сложете да се задушават в него за 10 минути.
4. След това добавете разтворения в 500 мл вода бульон, маскарпонето и ориза и гответе при непрекъснато разбъркване докато оризовите зърна се разварят.
5. След като гарнитурата е готова, я залейте със сметаната, соевия сос и прибавете нарязаните по дължина сушени домати.
6. Непосредствено преди да махнете от огъня тигана, настържете вътре сиренето Грана Падано и размешайте.
7. Поднесете топлите свински пържоли с гарнитура от ориза, като го залеете допълнително със сос от печенето на месото. Не забравяйте да сложите в чинията и резен лимон.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ