Регистрация

Свинска кайма със зелен фасул

Свинска кайма със зелен фасул
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 3105

Пържен зелен фасул със свинска кайма и люти чушлета.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 50-60 мл растителна мазнина (олио или зехтин за готвене)
  • 500 г зелен фасул - пресен или размразен (ако си намерите по-крехък или най-добре от кенийския, ще е супер)
  • 2 скилидки чесън
  • 5 см корен джинджифил
  • 4-6 стръкчета пресен лук
  • 350 г свинска кайма
  • няколко червени люти чушлета (не прекалено люти)
  • 3 с.л. доматен концентрат
  • 3-4 с.л. соев сос
  • бял или черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Започнете като си направите заготовки. Така ще можете да готвите, без да се разсейвате с рязане на продукти. Измийте си зеления фасул, пресния лук нарежете на шайби, джинджифила обелете и рендосайте на ситно ренде, лютите чушлета измийте и по желание разполовете по дължина. Чесъна - наситнете. Сега сте готови да се нахвърлите на тигана. Най-добре ще е, ако имате уок, но и с обикновен голям тиган ще стане.

2. Сгорещете цялата растителна мазнина в тигана и щом е силно затоплена, добавете шушулките фасул. Пържете и разбърквайте докато се сготвят хубаво. Ако използвате кенийски, ще отнеме 2 до 4 минути. Ако работите с обикновения жилав зелен боб, ще ви е нужно малко повече време - около 6 минути. След като се сготви фасулът, го прехвърлете в друг съд да почака. Извадете го с решетъчна лъжица, за да остане част от мазнината в тигана.

3. В останалата мазнина добавете наситнения чесън, гответе 30-40 секунди, добавете и джинджифила и гответе още половин минута. След това вкарайте и пресния лук и пържете още минута.

4. Добавете и каймата и разбърквайте докато стане на трохи. Вкарайте доматения концентрат и лютите чушлета. Ако не харесвате пикантна храна, можете да ги замените с нарязана на лентички червена сладка чушка. Пържете още 30-тина секунди и разбърквайте. След това върнете фасула обратно в ястието.

5. Овкусете със соевия сос и бял или черен пипер. Гответе още минута и сте готови да сервирате. Не е най-красивата презентация, но все пак изглежда и ухае доста вкусно.

Източник: YouTube/Tasty

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта