Сандвич с яйца Бенедикт и пушена риба
Закуска с поширани яйца, сос холандез и слайсове пушена сьомга.
Яйца Бенедикт са традиционна здравословна английска закуска, която търпи много добавки, за да се превърне в идеалния старт на деня, питателен и полезен, изпълващ с енергия и засищащ. В канала Всегда Вкусно променят английската традиция, за да превърнат класическата храна в удоволствие за сетивата чрез добавката на слайс пушена риба. Рецептата е подходяща и за хората, които искат да се научат да правят поширани яйца, но все не се получава.
Хлябът се препича. Можете да използвате и половинка от питка за сандвич. В оригиналната рецепта хлебчето е английски мъфин и представлява солена питка с мека сърцевина. Сос Холандез е истинското предизвикателство. За него се разбиват на водна баня жълтъци с лимонов сок, сол, пипер и разтопено масло. Яйцата се увиват в намазнено стреч фолио и се пускат във вода под точката на кипене. Щом белтъците се стегнат, са готови за вадене.
Сандвичът се сглабя като върху препечения хляб се поставя по слайс пушена риба, отгоре се слага поширано яйце и се залива със сос Холандез. Можете да поръсите с нарязан косо пресен или див лук или листенца магданоз за разкош. Хапвайте докато е топло, защото сосът се стяга след охлаждане заради маслото. Ето и списък с точните продукти и стъпки на направа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ