Салца с ананас и градински чай
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. пресен ананас, нарязан на кубчета
- 1/4 ч.ч. жълта сладка чушка
- 1/4 ч.ч. нарязан червен лук
- 2 средни глави бял лук
- 1/4 ч.ч. (или по-малко) листа салвия
- 1 с.л. листа пресен градински чай
- 1 1/2 с.л. печени сусамови семена
Начин на приготвяне:
1. Нарежете зрелия ананас на парченца, колкото хапки.
2. Нарежете чушката и отстранете семената.
3. Нарежете двата вида лук наситно.
4. Накъсайте двата вида градински чай на малки ленти.
5. Препечете до покафеняване сусамовите семена в тиганче на умерен огън, като поклащате или разбърквате.
6. Сложете всички готови продукти в купа, разбъркайте и оставете за поне един час преди поднасяне. Може да сервирате охладено или на стайна температура, заедно с тортила чипс с вкус на лайм.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 15 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ