Салтим бока - скочи ми в устата с телешко
Трудно | Порции 2-4
| Видяна: 2869
Мезета - панирани патешки сърца и моцарела.
Епизод 41 - Сезон 2
Дължина: 23:53
Излъчено на: 2011-11-16 11:20
Днес ще готвим римска кухня и мезета за вино:
- Салтим бока ала романа - в превод скочи ми в устата по римски - крехко панирано телешко в компанията на доматени кръгчета със салвия и моцарела.
- Панирана моцарела с галета - бързо мезе за вино.
- Малко по-бавно мезе за вино - патешки сърца, пълнени със синьо сирене и панирани с чипс.
- Кънбърленд сос с горски плодове и лют пипер.
Най-важните съставки
бахар, брашно, вино, вино марсала, вода, галета, говежда пържола, говеждо месо, дафинов лист, домат, зехтин, лимонова кора, лют пипер, магданоз, масло, моцарела, настърган пармезан, олио, пармезан, патешко сърце, плодове, портокал, прошуто, салвия, синьо сирене, сол, сол и пипер, телешко, телешко филе, тортиля, уиски, червено вино, черен пипер, яйце
Време за приготвяне: 2 часа
Време за готвене: 4 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ