Салата Фахита с пилешко
Зелена салата с пилешки гърди и задушени чушки.
Необходими продукти:
- 300 г свежи листа (маруля, спанак или микс салати)
- 300 г пилешки гърди
- 1 червена чушка
- 1 жълта чушка
- 1 глава лук
- сол и пипер на вкус
- чили на прах и кимион на вкус
- чесън на прах
- 1 авокадо
За дресинга:
- 3 с.л. зехтин
- 3 с.л. лимонов сок
- 1 с.л. кафява захар
- 1 ч.л. лют пипер на люспи
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Чушките и лука нарежете на полумесеци. Сгорещете тиган с незалепващо пикритие, сложете в него парчето пилешки гърди, чушките и лука. Овкусете със сол и пипер, чили и чесън на прах и кимион. Гответе докато месото се изпече, но внимавайте да не го пресушите. Разбърквайте често зеленчуците така че да попият от отделената мазнина на мръвката.
2. Зелената салата измийте, отцедете от водата и подсушете. Нарежете на лентички и изсипете в купа.
3. Гърдите нарежете напречно на филенца, авокадото почистете от кората и костилката и нарежете на полумесеци.
4. Направете дресинга като обедините съставките за него и разбъркате.
5. Добавете към зеленината месото, задушените зеленчуци, авокадото и дресинга. Разбъркайте много добре и прехвърлете в порции.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ