Регистрация

Салата Тигрица със свинско и моркови

Салата Тигрица със свинско и моркови
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1722

Ордьовър с кашкавал, майонеза, месо и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 грама печено свинско месо или колбас
  • 2 големи глави лук
  • 2 моркова
  • 3 яйца
  • 150 грама твърд кашкавал
  • 100 грама сушени сини сливи
  • 2 малки краставици (може и кисели)
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч.л. червен пипер
  • майонеза

Начин на приготвяне:

* Салатата се прави на слоеве като след всеки слой се слага пласт майонеза.

1. Нарежете лука на полумесеци и го запържете в малко растителна мазнина. След това го разпределете на дъното на плоско плато за салати и ордьоври. Това е първия пласт, следователно сега намажете с майонеза.

2. Следва ред със свинското месо, наситнено на кубченца, после са яйцата - сварени и рендосани, след тях краставиците - на ивици, следва рендосания кашкавал.

3. Рендосайте и моркова, но го запържете в малко растителна мазнина. Към него добавете червения пипер и намачкания чесън. Изчакайте да се охлади и тогава го изсипете върху салатата. Тук вече не покривайте с пласт майонеза.

4. Нарежете сините сливи и украсете салатата така, че да изглежда като лице или тяло на тигър - с оранжева морковена козина и тъмни черти от сини сливи.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта