Салата Тигрица със свинско и моркови
Ордьовър с кашкавал, майонеза, месо и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 250 грама печено свинско месо или колбас
- 2 големи глави лук
- 2 моркова
- 3 яйца
- 150 грама твърд кашкавал
- 100 грама сушени сини сливи
- 2 малки краставици (може и кисели)
- 2 скилидки чесън
- 1 ч.л. червен пипер
- майонеза
Начин на приготвяне:
* Салатата се прави на слоеве като след всеки слой се слага пласт майонеза.
1. Нарежете лука на полумесеци и го запържете в малко растителна мазнина. След това го разпределете на дъното на плоско плато за салати и ордьоври. Това е първия пласт, следователно сега намажете с майонеза.
2. Следва ред със свинското месо, наситнено на кубченца, после са яйцата - сварени и рендосани, след тях краставиците - на ивици, следва рендосания кашкавал.
3. Рендосайте и моркова, но го запържете в малко растителна мазнина. Към него добавете червения пипер и намачкания чесън. Изчакайте да се охлади и тогава го изсипете върху салатата. Тук вече не покривайте с пласт майонеза.
4. Нарежете сините сливи и украсете салатата така, че да изглежда като лице или тяло на тигър - с оранжева морковена козина и тъмни черти от сини сливи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ