Салата Таралеж с картофи, яйца и майонеза
Триизмерен ордьовър със съставки за руска салата.
Необходими продукти:
- варени картофи
- пресен лук
- варени яйца (белтъци и жълтъци отделно)
- кисели краставички
- майонеза
- запържени гъби
- маслини (и черни, и зелени - без костилка)
Начин на приготвяне:
1. Още от самото начало започнете да оформяте салатата като таралежче - с помощта на лъжица направете муцунката издължена, а дупенцето - обло. Този ордьовър е на пластове.
2. Първият пласт е от варени картофи, настъргани на едро ренде. Върху него се полага нарязания пресен лук.
3. На ред три разстиламе щедро майонеза. Отгоре - на 4-ти - стриваме яйчени жълтъци.
4. На пети нарежете на малки кубчета киселите краставички. Следва още един слой майонеза.
5. След това са отново варените картофи, а на седми слой идват още пържени гъби.
6. На осмия пласт нарежете зелени маслини без костилки, на деветия - настржете яйчените белтъци и сложете майонеза отгоре.
7. До тук с пластовете - сега украсяваме. С черни маслини се оформят бодлите, муцунката и очичките на таралежа. Ще забележите как изведнъж салатата придобива уникална визия.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ