Салата с херинга и майонеза
Лесно | Порции 2-3
| Видяна: 4653
Риба херинга с червено цвекло и ябълки.
Необходими продукти:
- 1 ябълка, сладка
- 5 – 6 корена червено цвекло, консервирано
- 2 – 3 филета маринована херинга
- ½ – ⅔ ч майонеза
Начин на приготвяне:
1. Разбийте хубаво майонезата до гладкост.
2. Нарежете херингата на малки филийки, а ябълката и цвеклото на кубчета.
3. Прибавете ги при майонезата и разбъркайте хубаво.
4. Цветът на салатата трябва да е розов - ако е необходимо, прибавете още от сока на цвеклото.
5. Поднесете с ръжено хлебче или крекери.
6. По желание украсете с твърдо сварени яйца и да замените майонезата със заквасена сметана.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 15 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ