Салата с пъпеш и прошуто
Лесно | Порции 8
| Видяна: 4421
Хапки пъпеш с месо, мед, горчица и кедрови ядки.
Необходими продукти:
За салатата:
- 1 пъпеш Медена роса (може и друг вид пъпеш, но с дадения сорт салата става най-добре)
- 16 резена прошуто
- 1 голяма глава маруля
- 1 ч.ч. кедрови ядки
За дресинга:
- 1/2 ч.ч. зехтин Еxtra virgin
- 1/4 ч.ч. балсамов оцет
- 1 ч.л. мед
- 1/4 ч.л. дижонска горчица
Начин на приготвяне:
1. Нарежете пъпеша на 8 парчета и го сложете в чиния за сервиране.
2. В малка купа смесете оцета, меда и горчицата, след това бавно прибавете зехтина.
3. Изпечете кедровите ядки в малък тиган на умерен огън до златисто-кафяво.
4. Овкусете накъсаната маруля с дресинга и напълнете парчетата пъпеш.
5. Поръсете с прошуто и кедрови ядки и поднесете.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 5 мин.
Време за готвене: 10 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ