Регистрация

Салата с пилешки дробчета в ягодов сос

Салата с пилешки дробчета в ягодов сос
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1629

Елегантна салата от пилешки дробчета с гъби, масло, лук, картофи, листни зеленчуци и ягодов дресинг с горчица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За ягодовия сос:

  • 150 г ягоди
  • 1 лимон

За салатения дресинг:

  • 1/2 ч.л. пипер меланж (смлян)
  • 1/4 ч.л. сол
  • 4 с.л. от ягодовия сос
  • 1 ч.л. дижонска горчица
  • 4 с.л. зехтин
  • 2 ч.л. захар

За салатата:

  • 200 г пилешки дробчета
  • 2 картофа
  • 8 чери домата
  • 3-4 пресни печурки
  • 1 глава лук (най-добре шалот)
  • 1 скилидка чесън
  • 50 г масло
  • 20 г рукола
  • 120 г микс листни зеленчуци (или просто си вземете микс за салати от листни зеленчуци с рукола)

Начин на приготвяне:

1. Направете първо ягодовия сос като измиете и почистите от дръжките ягодите и ги нарежете на парчета. След това пюрирайте с пасатор или намачкайте в хаванче. Добавете лимоновия сок и пюрирайте/намачкайте отново. Пресипете в цедка и с обратното на лъжица прекарайте соса през цедката, за да стане гладък.

2. Спретнете си и дресинга като разбъркате в купичка или в буркан пипера със солта, 4 с.л. от ягодовия сос и горчицата. След това добавете зехтина и захарта и бъркайте или друсайте буркана докато захарта се абсорбира.

3. Сварете картофите. Охладете и нарежете на парчета. Можете да оставите с ципата за по-красиво.

4. Чери доматите разполовете, листните зеленчуци измийте и отцедете, а дробчетата почистете и нарежете на едро или разгънете цели на пеперуда. Гъбите нарежете на четвъртини или шестини, а шалота - на шайби. Чесъна наситнете.

5. Сгорещете маслото в тиган. Запържете чесъна за минута, добавете гъбите, гответе още 3 минути, след това вкарайте в тигана и шалота и гответе докато позлатее. Работете на умерена температура, за да не прегори маслото. Ако усетите, че потъмнява и мирише неприятно, намалете огъня.

6. Извадете в чиния съдържанието на тигана и запържете вътре дробчетата като ги готвите двустранно за по 2-3 минути от страна. Разрежете едно за проба - страните трябва да са добре изпечени, а вътрешността - да розовее. Залейте с ягодовия сос и щом закъкри, махнете от огъня.

7. Сглобете салатата като в голямо плато или 2-3 по-малки разпределите на дъното листни зеленчуци с рукола. Отгоре сложете парчета сварени картофи, после чери домати, след това гъби с лук и чесън и на финала - дробчета. Залейте с дресинга и поднесете.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. борш
  2. ус
  3. ча
  4. ПИЛЕ
  5. Торта
  6. Див
  7. риба
  8. рак
  9. 32

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта