Салата с пилешки гърди и грозде
Пилешко с грозде и ананас в майонезен сос.
Необходими продукти:
- 800 г пилешко филе
- 2 с.л. олио
- 200 г бяло грозде (по възможност без семки)
- 4 с.л. майонеза
- 1/2 ч.л. къри на прах
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер - млян
- 250 г ананас от консерва
- листа магданоз или кориандър по желание за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Ако гърдите са цели, разрежете през средата на дебелината на две по-тънки парчета. След това нарежете на хапки.
2. Сгорещете на умерен огън в голям тиган олиото и изсипете месцата. Бъркайте и гответе няколко минути докато месото побелее. После намалете котлона и оставете да се готви като периодично разбърквате. Нека покъкри 10 минути.
3. Докато месото се готви, в купа смесете майонезата с кърито и разбъркайте добре. Измийте гроздето и разделете зърната на половинки по дължина. Ако има семки, ги махнете.
4. Отцедете ананаса от сока на консервата и нарежете на парченца.
5. Овкусете месото със сол и пипер и опитайте. Ако е добре сготвено, го извадете с решетъчна лъжица, защото пуска вода.
6. Прехвърлете месото в купата с майонезения сос. Добавете гроздето и ананаса и разбъркайте. По желание поднесете с украса от листенца прясна билка.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ