Салата с печено цвекло, паста и праз лук
Невероятна италианска салата с богата комбинация от вкусове.
Необходими продукти:
- 2 с.л. зехтин
- 1 с.л. масло
- 1 нарязан праз лук
- 3 корена нарязано червено цвекло
- 2 +1/2 ч.ч. цветна ротини паста или други макарони по избор
- 2 скилидки счукан чесън
- 2 ч.л. ситно нарязан розмарин
- 2 с.л. ситно нарязан магданоз
- сол кошер
Начин на приготвяне:
1. Разбъркайте резените цвекло с 1 с.л. зехтин и розмарин. Поръсете с малко сол. Запечете в предварително загрята фурна на 200º С за около 15-18 минути.
2. Докато цвеклото се готви, сложете маслото и останалия зехтин в широк тиган и го сложете на печката. Добавете праза. Покрийте съда и гответе докато празът омекне и покафенее, около 20 минути. Бъркайте често, за да не залепне.
3. Междувременно сложете на котлона тенджера със солена вода да заври. Сложете пастата и сварете според указанията на опаковката. Оцедете и отделете настрана.
4. Щом цвеклото, празът и пастата са готови, ги смесете. Добавете оставащия розмарин, чесън и магданоз и разбъркайте хубаво. Осолете на вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ