Регистрация

Салата с печена тиква

Салата с печена тиква
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4615

Пикантна печена тиква с лук и мента.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 средно голяма тиква, почистена и нарязана на парчета от по 2 - 3 см
  • сол и пипер
  • 8 с.л. зехтин
  • ¼ ч.ч. червен винен оцет
  • ½ средна глава червен лук, нарязан на много тънки филийки
  • 1 скилидка чесън, нарязан на много тънки филийки
  • шепа пресен риган
  • щипка едро смлян чили пипер
  • прясна мента за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Сгорещете фурната до 230°С.

2. Овкусете тиквата с 4 с.л. зехтин, сол и пипер.

3. Сложете я на един слой в тавичка за печене.

4. Печете около 20 мин., до омекване.

5. Смесете 4 с.л. зехтин, оцета, лука, чесъна, подправките, чили пипера и сол и пипер.

6. Извадете тиквата от фурната и я полейте с така получения дресинг, докато е още гореща.

7. Оставете да се охлади за 20 мин., поръсете с прясна мента и поднесете на стайна температура.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта