Салата с печена тиква
Средно | Порции 4
| Видяна: 4615
Пикантна печена тиква с лук и мента.
Необходими продукти:
- 1 средно голяма тиква, почистена и нарязана на парчета от по 2 - 3 см
- сол и пипер
- 8 с.л. зехтин
- ¼ ч.ч. червен винен оцет
- ½ средна глава червен лук, нарязан на много тънки филийки
- 1 скилидка чесън, нарязан на много тънки филийки
- шепа пресен риган
- щипка едро смлян чили пипер
- прясна мента за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете фурната до 230°С.
2. Овкусете тиквата с 4 с.л. зехтин, сол и пипер.
3. Сложете я на един слой в тавичка за печене.
4. Печете около 20 мин., до омекване.
5. Смесете 4 с.л. зехтин, оцета, лука, чесъна, подправките, чили пипера и сол и пипер.
6. Извадете тиквата от фурната и я полейте с така получения дресинг, докато е още гореща.
7. Оставете да се охлади за 20 мин., поръсете с прясна мента и поднесете на стайна температура.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ