Регистрация

Салата с паста, месо и горчица

Салата с паста, месо и горчица
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 5377

Зелена салата с макарони, чери домати, месо и мед.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 червена чушка
  • 4-6 чери доматчета
  • 2 шепи зелена салата по избор
  • 2 порции паста по избор
  • пресен босилек
  • 300 г месо по избор
  • зърнеста горчица
  • мед / кафява захар
  • чилита
  • чесън
  • лимонов сок

Начин на приготвяне:

1. Изпечете чушката на котлона и я оставете в купа, покрита с найлоново фолио, за да се задуши и обели по-лесно след това.

2. Смесете горчицата, меда, чилитата, чесъна и лимоновия сок на гъст сос. Ако е необходимо, добавете малко зехтин. Намажете месото и го оставете да се маринова.

3. Разполовете чери доматчетата и го посолете щедро отвътре. След около 10 мин. отстранете със салфетка отделилата се на повърхността течност.

4. Сварете пастата в тенджера с подсолена вода. През това време сгорещете оребрен тиган и изпечете месото. Намалете огъня и 5 мин. преди месото да е напълно готово, добавете доматите.

5. Обелете чушката и я нарежете наедро.

6. Отцедете пастата и я сложете в тигана, като преди това изключите котлона. Поръсете със зехтин и добавете доматчетата, чушката и малко пресен босилек. Овкусете с прясно смлян черен пипер и сол.

7. Нарежете месото на хапки и овкусете салатата. Поднесете салатата, покрита с паста и месо.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта