Салата с моркови, пащърнак и червено зеле
Пищна кореноплодна салата с ориенталски привкус.
Бон Апети
Излъчен на 11.01.2018
Уникална салата за чревоугодници и хора, които обичат да се глезят с полезна храна и здравословни продукти готвят Лора и Стоян, като залагат на кореноплодни зеленчуци, червено зеле, нар, ядки и вкусен медено-горчичен дресинг. Получава се незабравимо предястие, благодат за тялото и сетивата, защото освен здравословно е красиво, шарено и много вкусно.
В купа се смесват зеленчуците - моркови и пащърнак, нарязани на ленти с белачка, наситнено червено зеле, магданоз и цели листенца бейби спанак. После почистваме семената от един нар - ще видите как точно го прави Стоян Сейменски с минимално цапане. Нарът се добавя в салатата. Отделно се запичат сурови лешници на сух тиган и се сучкват на едро. Внимавайте да не ги прегорите, защото им е необходимо съвсем малко. Лешниците заделете за финално поръсване.
Следва да направите дресинга - за него се смесват мед, горчица, лимонов сок, намачкан чесън, малинов оцет (ако нямате, го пропуснете) и студено пресован зехтин. Овкусяват се със сол и пипер и смесените зеленчуци се заливат с този сладко-кисел сос. Разбъркват се и се прехвърлят в индивидуални порции. Отгоре се поръсва със запечените ядки и е готово за поднасяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ