Салата с маруля и печени пресни картофки
Зелена салата с пресни картофи и дресинг с горчица.
Бон Апети
Излъчен на 20.04.2017
Салатите с маруля са обичана храна през пролетта и лятото, но идеите как да си ги направим бързо и лесно, без да се налага да купуваме странни и скъпи продукти или пък да залагаме на кулинарни нетрадиционности, бързо се изчерпват. На помощ идват Лора и Стоян, които споделят разкошна хрумка за питателна зелена салата, която може да бъде обявена за обяд или вечеря по време на диета. Тя не съдържа месо и сирена и е бедна на мазнини, като същевременно в нея има продукт, който ще засити добре гладното коремче.
Става въпрос за печените на грил тиган пресни картофи, които се обтриват със зехтин, предварително ароматизиран на чесън, а след това се готвят на наребрена плоча, докато видът им стане неустоимо апетитен. Следва в купа да се нареже или накъса прясна зелена салата или любимата маруля и да се добавят репички. После правим дересинг от горчица, лимонов сок, чесън и зехтин, а накрая сглабяме предястието. Първо се разпределят зеленчуците в индивидуални чинии, заливат се с дресинга, подреждат се картофи отгоре и на финала можете да нарежете малко див лук за още свежест.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ