Салата с колбас и ананас
Лесно | Порции 4-6
| Видяна: 1569
Руско предястие с месо, сини сливи, яйца, ананас и майонеза.
Необходими продукти:
- 400 г колбас по избор (шунка, бекон, пилешко филе)
- 10-12 сушени сини сливи без костилка
- 3 яйца
- 4-5 шайби ананас от консерва
- 1 глава лук
- 80 г орехи
- 1 опаковка майонеза (около 100 г)
- пресни листенца магданоз за украса
Начин на приготвяне:
1. Нарежете колбаса на кубчета.
2. Сварете яйцата, обелете ги и ги нарежете при месото.
3. Добавете наситнените сини сливи и нарязания на хапки ананас.
4. Наситнете лука и го изсипете при останалите продукти.
5. Залейте с майонезата и разбъркайте.
6. Оформете с ринг в индивидуални порции или поднесете в купа.
7. Преди сервиране натрошете ядки отгоре и поръсете с листенца пресен магданоз.
Най-важните съставки
ананас, бекон, консерва ананас, лук, магданоз, майонеза, орехи, пилешко филе, сини сливи, шунка, яйце
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ