Регистрация

Салата с извара и домашна майонеза

Салата с извара и домашна майонеза
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 7342

Домашна салата "пикантна" за мезе или мазане на сандвичи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

В магазините наименованието на тази салата е „пикантна“. Показах я преди време на приятел, а той се удиви колко вкусна е домашно приготвената и оцени предимствата й за мезе. Приготвя се за 2 минути, ако използвате купена майонеза. Ние ще я направим малко по-здравословна, като за целта ще използваме домашна майонеза в която знаем със сигурност какво има. Да се захващаме за работа!

Необходими продукти:

  • 1 кг извара по избор
  • 2 яйца (по възможност пресни; ще са ви нужни само жълтъците)
  • 1 чаша зехтин или олио
  • 1 лимон (изстискан)
  • горчица (на вкус)
  • 2-3 скилидки чесън
  • сол, черен и червен пипер

Начин на приготвяне:

1. Първо пригответе майонезата. За целта трябва да имате под ръка пасатор. В дълбок тесен съд, например буркан, сложете два жълтъка (как да ги отделите от белтъците - вижте ТУК), една чаена лъжичка (или повече, ако желаете) горчица и една чаша олио или зехтин. Слагате пасатора на дъното и го включвате, като постопенно го изтегляте нагоре. След 10 секунди майонезата е готова. Може да я овкусите със сол и сока на 1 лимон.

2. В удобен съд смесете изварата и майонезата. Овкусявате я със ситно нарязания чесън, червен и черен пипер и сол на вкус.

3. Насладете се на домашната си разядка, която е и страхотно мезе за нещо с градус.

Полезни съвети:

* Използвайте качествен червен пипер.

** За домашна майонеза използвайте колкоте е възможно по-пресни яйца.

*** Количеството на чесъна и червения пипер е по избор. Пробвайте с малко, винаги може да добавите повече.

**** Намажете върху препечена филийка и ще имате разкошен сандвич за закуска или бързо прихапване.

 

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 15 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта