Салата с авокадо и риба тон
Салата с риба, яйца, кисели краставички и паста от авокадо.
Необходими продукти:
- 2 големи яйца, твърдо сварени
- ½ ч.л. лют сос по избор
- 1 ч.ч. авокадо, намачкано
- 1 ч.л. пресен лимонов сок, на вкус
- ¼ ч.ч. червен лук, наситнен
- 1 консерва риба тон в собствен сос, отцедена
- 2 с.л. майонеза, на вкус
- 2 с.л. кисели краставички
- сол и черен пипер, на вкус
Начин на приготвяне:
1. Обелете яйцата и ги намачкайте много добре с вилица.
2. Обелете и отстранете костилката на авокадото, нарежете го на кубчета и сложете в купа.
3. Прибавете пресен лимонов сок, за да не потъмнее плодът и го намачкайте хубаво с вилица.
4. Смесете яйцата и намачканото авокадо и разбъркайте хубаво.
5. Отцедете рибата тон и я смесете с лука, авокадото и яйцата, киселите краставички, сол, лют сос и майонеза на вкус.
6. Поднесете върху маруля.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ