Салата със спанак и боб в таханов сос
Бял и червен боб от консерва с листенца спанак и медено-чеснов дресинг.
Бон Апети
Излъчен на 03.05.2017
Ако се чудите какво да сготвите, за да си хапнете едно пролетно, полезно, засищащо и нискокалорично ястие, богато на витамни, минерали и фибри, то тази рецепта за ориенталска бобена салата със спанак е точното решение. Само за 20 минути на трапезата ще имате лесно предястие или бързо основно, на което тялото ви също ще се зарадва.
Приготвянето започва от смесването на консерва бял с консерва червен боб и нарязан пресен лук. Желязна идея е да се добави полезен спанак, но можете да го замените с други пресни листни зеленчуци по избор. Малко сушени домати, глава червен лук и салатата е готова. Остава да си направим соса от намачкан чесън с тахан, мед и лимонов сок. Посоляваме, заливаме боба и зеленчуците с дресинга и сме готови да сервираме.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ