Салата Ромашка с шунка и зеленчуци
Салата с два вида месо, китайско зеле, чушки, царевица и майонезен сос.
Необходими продукти:
- 1/2 голяма китайска зелка
- 2-3 сладки чушки
- 1 консерва царевица
- 1 голям морков
- 1-2 краставици
- 300 г пилешки гърди
- 300 г шунка
- 1 малка опаковка майонеза
- сол и пипер
- зехтин
Начин на приготвяне:
1. Обтрийте пилешкото филе със сол и пипер. Запечете на леко намазнен тиган (най-добре ако имате грил или грил тиган) за по няколко минути от страна. Оставете настрана да почине.
2. Зелето нарежете на лентички, морковите рендосайте на едро ренде, чушките нарежете на полумесеци, краставиците - на тънки ленти, а царевицата отцедете от соса на консервата и изсипете при останалите зеленчуци.
3. Смесете зеленчуците и залейте с майонезата. Опитайте и при нужда добавете сол.
4. Добавете нарязаните на кубчета пилешко филе и шунка и разбъркайте финално.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ