Салата от цикория с домати и каперси
Хрупкава цикория с аншоа, кедрови ядки, каперси и белени домати.
Бон Апети
Излъчен на 14.06.2018
Различна салата от домати с цикория правят Лора и Стоян, за да покажат как трябва да се отнасяме с листния зеленчук, ако искаме да ни е вкусен и с какво можем да го съчетаем за максимално апетитни резултати.
Първо доматите се бланшират във вряща вода, а след това се шокират в ледена. Обелват се и се нарязват на полумесеци. Външните листа от цикорията се бланшират в същата вода и след това се шокират. После се подсушават и се наситняват. Запържват се в сгорещен зехтин, като се добавят кедровите ядки и наситнен магданоз. Заделя се настрана за гарниране.
Останалата част на цикорията се реже на много тънко. Смесва се в купата с доматите, добавя се аншоа, каперси и див лук. Отделно се прави дресинг от лимонов сок, сол и зехтин. Салатата се овкусява с дресинга и се поднася със запържената част от цикорията.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ