Картофена салата със цикория
Картофи, моркови, шунка и цикория, подправени с горчица.
Необходими продукти:
- 1 цикория, нарязана на кръгчета
- 1 нарязан морков
- 3 малки картофа, нарязани
- 1 с.л. сладко-люта горчица
- 1 с.л. бял винен оцете
- малко лимонов сок
- сол и пипер
- 200 г нарязана шунка
- зехтин
Начин на приготвяне:
1. Сварете нарязаните картофи, докато омекнат така, че да ги пробивате лесно с вилица.
2. Извадете картофите и използвайте същата вода за бланширане на морковите. Отцедете и оставете настрани.
3. Смесете горчицата и белият винен оцет и оставете настрани.
4. Добавете зехтин в тиган на средна температура. Сложете в него морковите и шунката. Когато морковите са почти готови, добавете цикорията. Поръсете с малко сол и пипер.
5. Изсипете сместа с горчицата и оцета, както и лимоновия сок. Оставете да къкри за минута.
6. Смесете картофите със сместа с цикорията. Овкусете със сол и пипер на вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ