Салата от целина с пиле, шунка и гъби
Салата от корен целина с майонеза, пържено пилешко, шунка, гъби и кисели краставички.
Неободими продукти:
- 2 пържоли от пилешко бутче без кост и кожа
- сол и черен пипер
- 2 с.л. олио или зехтин
- 1 глава (корен) целина
- 4 с.л. олио
- 150 г шунка
- 1 буркан или консерва мариновани гъби - около 200-300 г отцедено тегло
- 2-3 кисели краставички
- 4 с.л. майонеза
Начин на приготвяне:
1. Пилешките пържоли овкусете със сол и пипер, покапете с 2 с.л. растителна мазнина, обтрийте и оставете настрана.
2. Корена целина обелете и рендосайте на ситно ренде. Прехвърлете в купа.
3. Нарежете гъбите на шайбички, а може да си ги вземете директно нарязани и мариновани. Наситнете и киселите краставички. Прибавете и тези два продукта в купата при целината.
4. Нарежете шунката на кубчета и добавете.
5. Сгорещете 4 с.л. олио в тиган на умерен огън и запържете по 6 минути от страна пържолите. След това леко охладете и нарежете на парченца.
6. Изсипете пилешкото в купата, подправете със сол и пипер и залейте с майонезата. Разбъркайте много добре.
7. Приберете в хладилник до момента на сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ