Салата от цвекло
Средно | Порции 4-6
| Видяна: 2374
Кисела салата с цвекло, лук и хрян.
Необходими продукти:
- 3 ч.ч. резена сварено прясно цвекло (или консервирано)
- 1 голяма глава лук, нарязан на тънки кръгчета
- 1 с.л. настърган пресен хрян или 4 ч.л. готов хрян
- 8 зърна карамфил или ½ ч.л. семена кимион
- 2 ч.ч. оцет
- 1 с.л. кафява захар
- 2 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
1. Подредете на слоеве цвеклото и лука в стъклена купа и покрийте с хряна и зърната карамфил.
2. Сварете оцета със захар и сол за 2 мин.
3. Полейте цвеклото и покрийте купата.
4. Оставете в хладилника за 24 часа преди да поднесете.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 ден
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ